Drickspel

Roliga Drickspel och dryckeslekar!

Alla gillar väl att ta sig en drink eller två, eller en öl eller tre?? Eller vin eller gin eller vodka eller vad man nu föredrar att berusa sig med. Vad som är ännu roligare är ju att kombinerar nöjet med att dricka med att leka lite roliga lekar vars syfte är att få en ännu fullare! Med lite alkohol i kroppen kan till och med den stelaste och folkskyggaste människan i världen släppa loss och delta i lekarna. Det finns mängder med lekar av detta slag och vi har väl alla lekt dem någon gång, på någon fest, någonstans, någon tid. Istället för att bara sitta och dricka runt ett bord och stirra ned i telefonerna så tycker vi att ni ska resa er upp, umgås lite socialt med diverse fyllelekar och kanske skämma ut er lite, till resten av festens deltagares stora nöje! 

Men detta kan gå fort utför om man förlorar i dessa lekar, då det allt som ofta innebär att man får dricka upp en viss mängd angiven alkohol, vilket i och för sig kan vara roligt bara det, men om man ständigt är en förlorare i dessa typer av spel så kan kvällen nog ganska lätt sluta med att man ligger huvudstupa ned i toan och hulkar ur sig lunchen och sen somnar i någon genant position på en plats som icke är ämnad för att just sova. Så här kommer lite tips på dryckeslekar och dess regler, om ni nu klarar av att hålla på dessa efter ett par drinkar! 

 

Drickspel 1: Dice

Dice eller tärning på svenska är ett simpelt och lätt spel som inte kräver att man har många saker hemma, det enda som behövs är två tärningar och självklart öl och sprit! 

Detta spel är simpelt och bygger på tur och man börjar med att slå om vem som ska börja kasta, dvs den som får högsta kastet börjar. 

Alla kast som innehåller en sexa eller där det totala antalet prickar på de två tärningarna blir sex tillsammans bestraffas med en stor klunk öl.

Slår du par i 2:or, 4:or eller 5:or så bestraffas du med motsvarande klunkar med öl. (2, 4 eller 5 klunkar.)

Slår du par i 1:or, 3:or eller 6:or så bestraffas du med en shot av starksprit. Man fortsätter att kasta tills man får någon tärningskombination man inte bestraffas för. (1-2, 1-3, 1-4, 2-3, 2-5, 3-4, 3-5, 4-5). Hamnar tärningarna utanför bordet så bestraffas du med en klunk öl och får slå om igen. Här kommer en lista på kombinationerna så de blir lättare att förstå. 

Tärningskastens ordning:

1+1 – En shot sprit.

3+3 – En shot sprit.

6+6 – En shot sprit.

5+5 – 5 klunkar öl.

4+4 – 4 klunkar öl.

2+2 – 2 klunkar öl.

6+5 – En klunk öl.

6+4 – En klunk öl.

6+3 – En klunk öl.

6+2 – En klunk öl.

6+1 – En klunk öl.

5+1 – En klunk öl.

4+2 – En klunk öl.

5+4 – Nästa spelares tur.

5+3 – Nästa spelares tur.

5+2 – Nästa spelares tur.

4+3 – Nästa spelares tur.

4+1 – Nästa spelares tur.

3+2 – Nästa spelares tur.

3+1 – Nästa spelares tur.

2+1 – Nästa spelares tur.

Hoppas ni är inte alltför fulla och förstår reglerna! Drick ansvarsfullt! 

Drickspel 2: Buffalo.

Buffalo är en lek som man kan hålla på med hur länge som helst i kompisgänget och är simpel att komma ihåg. När man väl er med i denna lek får man tänka sig för vad man gör helt enkelt. Buffalo går till på följande vis.

Hela leken går ut på att du måste dricka med fel hand, alltså den handen du naturligt inte dricker med, för om du är högerhänt så dricker du antagligen lejonparten av dina öl/ drinkar med höger hand och vice versa för vänsterhänta.  Så vänsterhand om du är högerhänt och omvänt! Om någon som är med på leken upptäcker att du bryter mot denna heliga regel så ska denne skrika ”Buffalo” och då får den skyldige inte ta sina läppar ifrån glaset förens han eller hon har druckit upp hela innehållet. 

När detta är avklarat får du sonika hälla upp en till drink/öl/glas vin och så fortsätter det hela. Så håll koll på dina kamrater helt enkelt! 

Dryckesslekar

Drickspel 3: Ölspelet.

I ölspelet så krävs det att du har en kortlek, ett bord samt självklart, alkohol! Gärna i form av öl så ni inte stupar allt för fort. 

Reglerna är som följande att alla deltagare sitter samlade runt ett bord med kortleken vänd nedåt på bordet. Varje kort man drar upp ifrån leken har olika betydelse.  Här nedan följer en lista.

  • 2:a röd: Spelaren får dricka två klunkar alkohol. 
  • 3:a röd: Spelaren får dricka tre klunkar alkohol.
  • 4:a röd: Spelaren får dricka fyra klunkar alkohol. 
  • 5:a röd: Spelaren får dricka fem klunkar alkohol. 
  • 6:a röd: Spelaren får dricka sex klunkar alkohol. 
  • 2:a svart: Spelaren får dela ut till valfri medspelare två klunkar alkohol. 
  • 3:a svart: Spelaren får dela ut till valfri medspelare tre klunkar alkohol. 
  • 4:a svart: Spelaren får dela ut till valfri medspelare fyra klunkar alkohol. 
  • 5:a svart: Spelaren får dela ut till valfri medspelare fem klunkar alkohol. 
  • 6:a svart: Spelaren får dela ut till valfri medspelare sex klunkar alkohol. 

7:a/Plusa på leken.

Den som får en sjua börjar med att säga siffran sju. Sen är det nästa persons tur att säga vad sju plus sju blir dvs 14. Sen nästa person tur, alltså 14+7=21, nästa 21+7=28 och så fortsätter man så tills någon tvekar eller inte klarar av att räkna ut nästa tal. Så gnugga era små grå nu i matematikens tecken.

8:a/Tummleken.

Om man får en åtta så ska man spara detta kort. Man kan då när som helst under lekens gång diskret lägga sin tumme på bordet. Då gäller det för de andra spelarna att lägga märke till detta och också placera sina tummar på bordet. Den spelare som gör detta sista eller inte alls straffas med att dricka tre klunkar.

9:a/Tema.

När en spelare får ett kort med en nia på så väljer denna spelare ett tema, tex bilmärken. Då ska varje spelare i tur och ordning säga ett bilmärke, den som tvekar eller säger ett bilmärke som redan har sagts bestraffas då med tre klunkar.

10:a/Regel.

Spelaren som får detta kort (tio) får hitta på en egen regel, som exempelvis att alla runt bordet ska tilltalas med tex Arne eller innan man dricker ska man ställa sig upp och buga eller liknade. Glömmer man bort denna regel så straffas man med tre klunkar.

Knekt. /Toapaus, Rökpaus etc, gå och äta en pizzabit paus.

Detta kort sparas och spelaren som får detta kort har rätt att använda detta kort för en paus under spelets gång. 

Dam.

Alla kvinnor/tjejer/damer runt bordet måste dricka en klunk.

Kung.

Alla män/grabbar/gubbar runt bordet måste dricka en klunk. (Om alla spelare är av samma kön runt bordet så dela istället upp er i lag som tilldelas vem som ska dricka vid Dam/Kung.)

Ess/ Vattenfall.

Den som får esset börjar att dricka och sen är det nästa persons tur att dricka och den personen får inte sluta att dricka förens han eller hon innan har ställt ned sin drink eller öl på bordet. Här kan promille halten öka en del så använd er av lite taktik! 

Drickspel 4: Fuck the dealer.

För att spela ”Fuck the dealer” så behövs en kortlek och alkohol. Alla deltagare har en alkoholhaltig dryck i handen. En person börjar med att titta på det översta kortet i kortleken. Han blir då ”dealern”. Person till vänster ska nu gissa värdet på kortet och dealern svarar då om kortet är högre eller lägre. Personen får en gissning till, och om denne har fel denna gång med, så får personen dricka så många klunkar ifrån man var kortets värde. Kortet läggs på bordet så alla kan se. Turen att gissa går nu till nästa person vid bordet. När tre deltagare i rad har gissat fel på båda två utav sina gissningar, så skickas kortleken till nästa som då blir dealer. 

Gissar man rätt på sitt första försök så måste den som är dealer dricka tio klunkar. Gissar man rätt på andra försöket så måste dealern dricka fem klunkar.

Så där! Då var det slut på tips om roliga dryckeslekar! Vi hoppas att detta kan bli tradition på era tillställningar, fester, partaj osv. Det bästa är ju att man bara behöver sådana saker varenda människa i princip har hemma, såsom kortlekar eller tärningar samt någorlunda bra läsförståelse vilket kan vara svårt om man är på fest och har ett par innanför västen så att säga. Men vi önskar er alla framgång och att ni vinner och även förlorar då och då så ni med får dricka lite!

Så där då var det slut på tips på roliga lekar att göra under fest och party. Vi hoppas ni har uppskattat dessa lekar och att ni får många skratt och roliga stunder tack vare dessa. Men kom ihåg att de bara är en lek och glöm inte bort att ha kul är det som är målet!

Lämna en kommentar