Göteborg skämt

Med sin roliga dialekt är göteborgarna lätta att skämta om. För alla oss som inte bor i Göteborg blir det riktigt roligt. Bor du i Göteborg kanske du inte tycker att det är riktigt lika roligt men det är faktiskt inte vårt problem. Vi säger alltid att ett gott skratt förlänger livet och det tror vi på. Vi finns därför här för att ge er ett riktigt gott skratt och därmed ett riktigt långt och trevligt liv. Läs dessa roliga historier om göteborgarna, skratta och dela dem med alla ni känner. På så sätt får mer än ni skratta och njuta av dem, vem vill inte sprida lite glädje omkring sig? Nu har vi pratat nog för denna gången, vi presenterar helt enkelt våra roliga Göteborg skämt och hoppas att ni uppskattar dem. 

lista med alla bra Göteborg skämt

 1. Hej du Glenn. Det där är la en riktigt smart anka.
  Ja det är det, han är en doktorand
 1. Glenn kom hem sent en kväll efter att ha varit ute med sina kompisar. Hans fru tar emot honom med kaveln i högsta hugg. Precis innan han ska bli slagen lyckas Glenn få ur sig, Älskling! Bakar du så här sent?
 1. Vilken dryck säljer bäst i fjällen? Det ä la – vin?
 1. En man står på en bro och planerar att hoppa. Polisen kommer fram till honom för att försöka få honom att låta bli.
  -Tänk på din fru!
  -Jag har ingen fru!
  -Tänk på den goda maträtten rotmos med fläsklägg!
  -Det är äckligt!
  -Tänk på Blåvitt!
  -Jag gillar inte dem, jag gillar Gais!
  -Gais?! Då kan du la hoppa, det spelar ingen roll
 1. Ada satt på tåget på väg till Stockholm. Hon skulle åka nattåg men råkade av misstag hamna i samma kupé som en främmande man. Hon pratar med konduktören om detta men hela tåget är fullt, det finns inget han kan göra. Då säger Ada, ”Vi e la vuxna människor, nog ska detta gå bra”.
  Mannen erbjuder då Beda att få välja först. ”Vill du ha underslaf eller överslaf?”
  ”Mig spelar det då ingen roll, bara ni låter mig ligga innerst”
 1. En reporter för SVT frågade en göteborgare vad han ansåg om det nuvarande läget i Angola.
  ”Det ango-la-inte mig?”
 1. En ung Kal gick ut ur spårvagnen men han stängde aldrig dörren efter sig. En dam som satt inne i vagnen och var lite frusen av sig ropade efter honom. ”Har ni ingen dörr där du bor!?” Kal stack in huvudet i vagnen igen för att svara. ”Nog har vi det tanten lelle men inte tar en la med sig den på spårvagnen?”
 2. Ada hade fått en blindtarmsoperation och nu var hon och Glenn ute på en trevlig promenad i slottsskogen. Dem kan upp på en hög kulle där man kunde se nästan hela stan och där satte dem sig på en bänk. Då frågade Alda Glenn, ”Skulle du vilja se vart jag blev opererad?”
  ”Nog veel ja de”, svarade Kalle.
  ”Där botte gjorde dem det”, sa Alda och pekade bort mot sjukhuset som kundes ses nere i staden.
 1. Glenn och Alda gick på en fin restaurang. Glenn var hungrig och beställde in en oxtunga. Alda var inte lika hungrig och beställde därför bara en enkel omelett. ”Ja förstår mig inte riktigt på dig lelle Glenn, hur kan du äta så’nt som andra ha’tt i munnen? ” Glenn skrattade lite och sa sedan. ”Var tror du då att omeletten komma ifrån?”
 1. Prästen var ute på torget och träffade Kal som var berusad. Prästen frågade om han aldrig skulle sluta med spriten. Kal bara ryckte på axlarna. Jag är så gammal att det inte längre lönar sig att sluta. Prästen såg strängt på honom. Det är aldrig försent att sluta med sprit. Kal svarade då, ”Det va la skönt att veta, då kan jag la vänta lite till innan jag slutar?”
 1. Hur många människor bor i Tyskland?
  Göööööörmäny!
 1. Kal och Ada var ute och gick sent en kväll. Då kom dem fram till Järntorget där det låg flera olika banker. I deras lokaler lyste det fortfarande. ”Varför är det tänt nu, så här sent?” undrade Ada. ”Dem är la rädda för mörkrets inbrott”, svarade Kal
 1. Kal hade köpt ett par nya skinande skor. Osborn var mycket imponerad av dem. ”Är det krokodilskinn?”, frågade han. ”Jäpp”, svarade Kal. ”Är dem vattentäta?” ”Det är klart, annars skulle ju varenda krokodil drunkna!”
 1. Två kannibaler från Göteborg möttes på stan. Då frågade den ena den andra. E du go eller? 
 1. Kal och Osborn var ute och seglade. Kal skröt om hur väl han kände till skärgården, det fanns inte ett enda grund som han inte kände till. Precis då råkade båten köra på ett grund. ”Här har vi till exempel ett”, sa Kal snabbt. 
 1. Kal och Ada satt hemma hos sig. Ada försökte lösa korsordet som fanns med i Göteborgsposten men hon hade fastnat på ett särskilt ord. ”Dö Kal, kan du svara på detta? Fem bokstäver, börjar med F och slutar med A. Ett nöje för karlarna.” Kal tänkte efter lite. ”Det är la fiska?” ”Javesste”, sa Alda. ”Har du ett suddegummi?”

 

Det här har varit några av dem bästa göteborgskämten som vi kunde hitta på internet. Hoppas att ni är nöjda med det vi hittade, vill ni läsa mer senare har vi självklart mängder med olika sidor fyllda med roliga skämt fr att förgylla era liv och er vardag. Dela gärna med era vänner så att det också får det trevligt, delad lycka är dubbel lycka eller hur det nu är talesättet går. Oavsett hur det går ändrar det inte på det faktum att göteborgare är roliga att skämta om, nästan lika roliga som norrmän. Vi har faktiskt redan en sida fylld med skämt om just norrmän, har ni inget bättre för er kanske ni ska läsa den också? Ni kommer garanterat att skratta gott, det kan vi nästan garantera åtminstone. Nej, nu har vi talat klart. Ha det gött! 

. 

Lämna en kommentar