Kluriga gåtor

Att lösa lite gåtor håller våra hjärnor skärpta vilket alltid är trevligt, speciellt om du vill kunna tänka klart ända till slutet. Ditt liv kommer helt enkelt att bli trevligare med en hjärna som orkar hänga med. Att leva ett aktivt liv blir också enklare med en skärpt hjärna, inte heller blir du lika beroende av alla andra runt omkring dig. Det är aldrig försent att börja träna hjärnan lite, har du tröttnat på dina korsord kan du lösa gåtor istället. Idag vill vi därför hjälpa er lite med detta. Ta därför och gnugga geniknölarna lite, vi har sökt igenom internet för att hitta några av dem klurigaste gåtorna som finns, det här kommer inte att bli enkelt det kan vi garantera. Nu sätter vi igång med några riktigt kluriga gåtor!

Lista med kluriga gåtor

 1. Ett japanskt skepp seglade på havet blå. På båten arbetade 5 människor, kaptenen, en som skötte båtens motor, två som städade på båten och en kock som lagade maten. Kaptenen av båten tog en dag av sig sin klocka och sin diamantring och la dem på en hylla. Sedan tog han en dusch. När han efter tio minuter kom tillbaka var både klockan och ringen borta! Kaptenen insåg genast att det måste finnas en tjuv på båten och kallade samman hel besättningen. Sedan frågade han dem vart dem hade varit de senaste tio minuterna. Kocken sa att han hade varit i köket för att förbereda lunchen. Han som skötte motorn sa att han hade varit och jobbat med den. Den förste som städade sa att han hade varit uppe på taket och vänt på den japanska flaggan som någon hade råkat sätta uppochner. Den andra städaren sa att han hade sovit eftersom han hade jobbat den förra natten. Efter bara tio sekunder hade kaptenen fångat tjuven. Vem var det och hur visste kaptenen det?
  Svar:
  Den förste städaren som vände på flaggan är tjuven. Den japanska flaggan är bara en röd cirkel, den kan inte vara uppochner.
 1. Ett gift par åkte till sjukhuset för att föda deras barn. När dem kommer fram säger doktorn att dem har uppfunnit en maskin som kommer att överföra lite av smärtorna från modern till fadern. Båda tyckte att detta lät som en bra idé och doktorn började med att sätta maskinen på 10% eftersom han sa att det var allt som mannen skulle klara. Men när födandet började så märkte mannen inte av några smärtor. Han sa därför åt doktorn att öka maskinen lite. Doktorn ökade till 20% men mannen kände sig ändå helt okej. Eftersom det syntes att det hela hjälpte hans fru sa mannen åt dem att föra över alla smärtor till honom. Dem gör det och frun levererar en unge utan att känna nästan några smärtor över huvud taget. När paret sedan kommer hem ligger brevbäraren död vid deras brevlåda. Varför var han död?
  Svar:
  Frun hade varit otrogen med brevbäraren. Doktorn sa att smärtorna skulle föras över från modern till fadern.
 1. I ett kungarike kan du rädda dig själv om du får i dig gift. Du behöver bara dricka ett starkare gift för att neutralisera det förra giftet, då överlever du. Kungen i riket vill därför skapa världens starkaste gift för att alltid kunna överleva om någon försöker förgifta honom. Han kallar därför dem två bästa giftblandarna i riket till sitt slott och säger åt dem att göra det starkaste giftet som de kan. Hans plan är att låta dem dricka varandras gift och sedan sitt eget. Den som dör har gjort det svagare giftet och kungen kommer veta vilket som var starkaste. Dem två giftblandarna hette Sven och Nils. Sven vet att Nils är bättre på att göra gift än honom. Han skapar därför en plan för att överleva. Nils vet att Sven vet att han inte har en chans i tävlingen. Därför gör Nils en plan för att överleva vad än Sven planerar. I slutändan överlever Nils, Sven dör och kungen får inte vad han ville ha. Vad hände?
  Svar: Sven använder inte ett gift i tävlingen. Han dricker ett svagt gift innan tävlingen. När han först dricker Nils starka gift neutraliseras giftet han drack innan tävlingen och sedan dricker han det han gjorde som inte alls var ett gift. Nils inser att detta är vad Sven planerar och därför använder han sig också av något som inte är ett gift. Sven dör av det svaga giftet han drack. Nils överlever då han inte drack något gift alls. Kungen får inget starkt gift, han får inget gift alls men inser inte detta.
 1. Två spioner ska ta sig in i fiendens läger. Dem kollar därför på soldaterna för att lära sig koden. En soldat går fram till vakten. Vakten säger sex och soldaten svarar tre. Han få komma förbi. Sedan kommer en till soldat. Vakten säger åtta. Soldaten svarar fyra. Han får komma förbi. Den första spionen går nu fram. Vakten säger tio, spionen svarar 5. Vakten skjuter honom direkt. Den andra spionen inser nu vad rätt svar är. När han kommer fram säger vakten fem. Spionen svarar och får komma in. Vad svarade han?
  Svar: Han svarade tre. Sex har tre bokstäver, åtta har fyra. Tio däremot har inte fem utan tre bokstäver. Fem har också tre bokstäver.

Kan du lösa dessa kluriga gåtor?

Video av IJustWantToBeCool2

Detta har varit fyra gåtor och vi hoppas att dem har varit riktigt kluriga så att ni har fått tänka efter ordentligt. Visst är det lite roligt att äntligen inse svaret på en gåta efter att ha tänkt ett tag? Klarade ni någon av dem eller behövde ni kolla på svaren? Det finns ingen skam i att erkänna sig besegrad, det är bara att försöka igen nästa gång då ni kanske har fått lite mer träning. Fortsätt gärna att lösa gåtor som den här, er hjärna behöver motion precis som er kropp. Se därför till att ge den motionen som den behöver. Då kommer ni vara pigga i skallen och kunna hänga med mycket längre än vad ni annars skulle kunna. 

Läs mer roliga gåtor här

Lämna en kommentar