Hur används komedi i TV-spel?

Tycker du om TV-spel? Sannolikheten är hög för att du svarade ja på det. Tycker du om action? Äventyr? Eller föredrar du bilspel? Oavsett vad finns det några gemensamma nämnare som antingen gör spelet till en succé eller flopp. Musiken har ett stort finger med i spelet, vilket även gäller för handlingen och grafiken. Men komiska inslag är i de flesta fall ett måste, även om komik kan vara olika för olika människor. 

Därmed jobbar de flesta speltillverkare hårt på att bidra med rätt typ av komedi till sina spel, oavsett om det handlar om en humoristisk handling, humoristisk musik eller något annat.

TV-spel ska vara roliga, men även…

TV-spel ska vara roliga, men det kan vara en bra idé om de även innehåller inslag av komedi. Detta gör att spelet blir mer uppslukande och verkliga, vilket attraherar fler spelare. Vilken typ av humor du kommer att stöta på varierar väldigt kraftigt. Vissa spel inkluderar humor i handlingen, medan andra inkluderar humoristiska inslag i det visuella eller via ljud. 

Humor hittas även i andra typer av spel, t.ex. iGaming

Du kommer även att hitta humoristiska inslag i andra typer av spel, oavsett om det handlar om bordsspel som roulette och blackjack, eller om det är slots online från NetEnt. Här är möjligtvis komedin inte lika stark och påtaglig som i vissa renodlade TV-spel, utan är mer subtila. Det kan vara allt från roliga miniatyrer och symboler, till bollar som studsar på roliga sätt.

Humorn skiljer sig även drastiskt mellan olika titlar. Vissa tillverkare satsar på en typ av humor, medan andra väljer helt andra metoder och inslag. Något som är vanligt inom iGaming är dock humoristiska symboler, t.ex. en blandning mellan frukter och andra symboler.

Humor i handlingen

De flesta TV-spel har någon typ av humor i handlingen, även om så inte verkar vara fallet vid första anblick. Det går att argumentera för att zombiespel har humor, men även bilspel och liknande. 

Faktum är att vissa krigsspel även har någon typ av humor. Det kan t.ex. vara skämt mellan olika soldater, eller att ett fordon körs på ett visst sätt. I de spel som främst fokuserar på annat kan detta i vissa fall vara ganska svårt att upptäcka, men om du är lite extra uppmärksam kommer du snabbt lägga märke till att även de lite “tyngre” spelen innehåller olika typer av humoristiska inslag. 

Vad som är humoristiskt är subjektivt

Det som du tycker är humoristiskt är nödvändigtvis inte lika roligt för andra spelare. Komedi är subjektivt, vilket är anledningen till varför de flesta spel riktar in sig mot flera olika typer av människor. Vissa tycker om en humoristisk handling, medan andra vill ha humoristiska grafiska inslag. Vissa tycker om när en bil rör sig på ett humoristiskt sätt, medan andra typer om roliga och humoristiska dialoger.

Därmed kan du med fördel testa några olika spel för att se vilken typ av humor som du uppskattar. Du kommer snabbt lägga märke till att du föredrar en viss kategori framför en annan, även om det kan vara fördelaktigt att variera lite.

Lämna en kommentar