Norgeskämt

Finns det något roligare än att skämta om våra grannar i norr? Frågar du oss är svaret på den frågan definitivt nej, det finns det inte. Det är otroligt vad kul de kan vara att berätta historier om de dumma norrmännen och det har vi alltid tyckt. Kanske är det en rest från när vi låg i krig mot dem (och självklart vann) och för att höja vår moral hittade på historier om hur dumma dem faktiskt är. Självklart är vi svenskar alltid dem smarta och duktiga i dessa historier, hur skulle det annars kunna vara? Ett gott skratt förlänger livet som vi många gånger tidigare har sagt. Är inte norgeskämt är grej så har vi självklart även många andra skämt på denna sida, det är bara att leta så kommer du nog hitta något du gillar. Låt oss nu förgylla er dag och kanske förlänga era liv lite med några riktigt roliga norgeskämt!

Lista med bra Norge skämt

  1. En svensk, en norrman och en finne jobbade på en båt. I en storm förliste båten på en ö där det bodde kannibaler. Kannibalerna sa att dem skulle behöva deras skinn för att göra kanoter. Dem kunde själva få välja hur de skulle dö.  Svensken sa att han ville ha en pistol så det fick han. Det ville finnen också ha. När det var norrmannens tur att välja bad han om att få en gaffel. Kannibalerna gav honom den men dem fattade inte riktigt varför han ville ha det. Norrmannen tog gaffeln och började hugga sig i magen med den. Sedan sa han. ”Inte en chans att jag låter er göra mig till en kanot!”
  1. En svensk och en norrman krockade med varandra när dem var ute och körde på en grusväg. Båda blev sura och skyllde på varandra. Till slut ritade svensken en ring i gruset och sa åt norrmannen att gå in i ringen och stanna där. Sen tog han fram en hammare och började slå sönder norrmannens bil. Medans han höll på hörde han plötsligt norrmannen fnittra. Han vände sig om men norrmannen stod kvar i ringen som förut. Efter ett tag hörde han ljudet igen. Norrmannen stod fortfarande i sin ring. När han hade slagit klart på bilen frågade han norrmannen varför han hade skrattat. Norrmannen log och sa ”Medans du har slagit sönder min bil har jag hoppat utanför ringen tre gånger!”
  1. Det behövs alltid tre norska poliser i en polisbil. En som kör bilen, en som ropar blått ljus, blått ljus och den sista som ropar tut, tut, tut. 
  1. Två norrmän var ute och körde i en lastbil. När dem hade kört ett tag kom de fram till en tunnel. Deras lastbil var 3,80 meter hög och tunnelns maxhöjd var bara 3,60 meter. Då sa den ena norrmannen ”Ser du några poliser?” Den andra skakade på huvudet. ”Då kör vi”, sa norrmannen. 
  1. En norrman hade lyckats få jobb som en testpilot. Han skulle flyga en helikopter. Först gick allt bra. Han steg till 400 meters höjd, sen till 500 meter. Fortfarande var det inga problem. När han kom till 600 meter slutade plötsligt rotorbladen att rotera så helikoptern kraschade. Hans chef frågade honom vad som hade hänt. ”Jag tyckte att det började bli kallt”, sa norrmannen, ”så jag stängde av fläkten”.
  1. Bananen var en helt ny frukt i Norge. Två norrmän som aldrig förr hade testat den skulle ut och åka tåg. På perrongen köpte de varsin banan som de skulle testa på tåget. När tåget hade börjat åka tog dem fram sina bananer. Den ena smakade först. Precis när han gjorde det körde tåget in i en tunnel. Snabbt frågade han sin kamrat. ”Har du smakat på din banan än?” ”Nej, det har jag inte”, svarade den andra. ”Bra”, sa normmanen, ”gör inte det för jag blev blind”
  1. Under andra världskriget skulle två norskar spionera på en tysk bas i Norge. De hade klätt ut sig till en ko och stod gömda bakom en häck och kollade bort mot tyskarna. Plötsligt sa den ena norrmannen, ”Nu måste vi springa för livet”. ”Varför?”, frågade den andra. ”Kommer tyskarna nu?” ”Nej”, sa den första. ”Det kommer en kvinna med en pall och en mjölkhink.”
  1. En norsk bonde skulle gräva en ny brunn på sin gård. När han hade grävt i flera veckor utan att hitta något vatten började det plötsligt spruta ut olja ur brunnen. Bonden blev mycket förvånad över detta men insåg samtidigt att med olja där skulle det aldrig finnas något vatten. Han fyllde därför igen brunnen igen och började gräva på en annan plats. 
  1. En dansk och en norsk stod och skröt om sina land. Norsken sa att Norge minsann hade höga fjäll, det hade då inte Danmark. Förvisso svarade dansken men vi har ett högt och runt torn. Det har inte ni. Nej, höll norrmannen med, det har vi inte. Men om vi hade det skulle det ha varit både högre och rundare!
  1. 10.Ett gäng norrmän och ett gäng svenskar skulle tävla i pimpelfiske. Båda lagen gick ut på isen och satte igång. Hur dem än försökte kunde inte norrmännen få något napp medans svenskarna bara drog upp fisk efter fisk. Till slut tröttnade norrmännen och bestämde sig för att skicka bort en spion. Han kom snart tillbaka och ropade till sina kamrater. Dem har gjort hål i isen!

Detta har varit tio av dem bäst norgehistorierna som vi kunde hitta på nätet, hoppas att ni tyckte dem var lika bra som vi och skrattade gott några gånger. Att skratta är bara bra för dig och att skratta åt våra grannar i norr är väl alltid trevligt ändå? Det är ett av dem äldsta nöjena vi har här i Sverige och det lär inte försvinna än på ett bra tag. Blir norrmännen lite förargade på oss är det bara roligare, vad vore meningen om de inte visste vad vi höll på med? Nu är vi klara för den här gången men vi kommer snart vara tillbaka med flera goda skratt och bra historier. 

Lämna en kommentar