Tre idéer att skriva på julkortet till mamma 

Din mamma förtjänar att få ett julkort av sin son eller dotter. En julkort med en fin, personlig, rolig eller minnesvärd text på. Något genomtänkt som visar att du tänkt på din kära mamma. Det finns ingen som bryr sig om dig så mycket som hon gör. Här kommer därför tre tips på saker att skriva på julkortet till mamma.

Julkort är en svensk företeelse med en lång tradition. Ett julkort består av en bild från året som gått. Ett minne eller en händelse som du vill dela med dig av. På julkortet ska det också finnas ett kort och koncis meddelande. Vad det exakt ska stå finns det inga regler om. Att det är personligt – det är det viktigaste.

En text om hur din mamma uppfostrat dig

Det första tipset är att skriva något som kopplat ihop din mammas uppfostran av dig som gjort dig till den du är idag. När du var liten – lärde din mamma dig om matlagning? Tacka för det – om matlagning är en av dina passioner idag. Något som du tycker om att göra eller är idag som kan kopplas till din mamma. Nämn detta i en kort text – det kommer göra henne överlycklig!

Ett enkelt tack för att hon finns där

Ett enkelt tack för någonting räcker ofta att skriva på julkortet till din mamma. Något som hon gör för dig som du uppskattar. Tänk efter vad din mamma ofta gör som du kanske tar för givet. Några exempel:

  • Om din mamma alltid lagar mat när du är på besök – tacka för det
  • Passar hon dina barn – berätta hur mycket du uppskattar det
  • Om hon alltid finns där när du har problem – visa hur mycket det betyder

Ett löfte för kommande år

Avslutningsvis – skriv ett julkort till mamma med ett löfte inför kommande år. Något ni ska göra tillsammans eller ett område som du lovar förbättra dig inom. Då har din mamma något att se fram emot!

Lämna en kommentar